Gott Nytt År allesammans!




Fotograf Elias Vikström

Har fotat Elias till hans hemsida som kommer upp till nyår.
Men ni kan se några av hans bilder redan nu på http://www.evfotografi.se/
Enjoy :)


Jul

Som tradition brukar vi vara hos antingen mammas eller pappas släkt på julafton, och sen den släkten vi inte var hos på julafton, är vi hos på juldagen. I år skulle julafton spenderas hos farmor. Men dagen innan fick vi veta att det inte skulle bli så för att där var folk sjuka. Så i år fick vi tänka om. Julafton spenderades hemma hos oss och pappas bror med familj kom över för en rejäl julmiddag. Att man aldrig tröttnar på den maten... så mumsigt! :)
Sent på kvällen åkte jag till Elias för att gå på midnattsmässan i Täby. Sen jag träffade Elias så har det varit en tradition även för mig.. :) Riktigt mysigt..  Vi kom hem vid 1 tiden, då slocknade jag som direkt och sov som en stock hela natten. Dagen efter åkte jag och Elias till min moster Eila där julmiddag nr 2 väntade. Riktigt trevligt!

Julklappar som jag fått i år är bl.a en laptop (äntligen). En Toshiba Satellite. Men är fortfarande lite ovan med Windows 7. Av Älsk fick jag Britney Spears parfymen som jag velat ha hur länge som helst :) Och en jättefin chokladbok med en liten rosett på :) Sen har jag fått lite annat smått och gott. Fodrade gummistövlar till stallet, HH underställ för att jag fryser så mycket, några Sf och H&M presentkort, en neccesär, ett nailtreat kit och lite mer som jag inte kommer på för tillfället... Av jobbet fick jag en jättestor chokladask med favoritchokladen, lite otippat men väldigt omtyckt  :)


Känns ju som om man borde uppdatera bloggen en del...

... För det har ju faktiskt hänt en del senaste veckan.  Förra veckan var jag ju på anställningsintervju på Café Helmers i Stockholm. De kommande tre dagarna efter det provjobbade jag för att se om jobbet passade mig och att jag passade för jobbet såklart. Den tredje dagen kom, och cheferna berättade att jobbet var mitt om jag ville ha det. Självklart ville jag det! Så jag är nu officiellt inte längre arbetslös :) Första dagen med lön var i söndags! Känns bara bättre och bättre för varje dag man är där. Många priser som ska prentas in i huvudet. Men jag har min lilla hjälplapp i förklädet som tur är :) I morgon ska jag jobba igen , men börjar inte förens kl 14. Jobbar iofs till stängning, vilket är rätt så knepigt att lyckas med, det är massor med småsaker som man ska komma ihåg innan man larmar. Men det finns en hjälplapp till det med... så det ska nog gå bra!
Nästa gång ni är i stockholm, kika gärna in på Café Helmers (orangea skyltar och markiser)
på Gamla brogatan. Samma gata som in&finn och blue fox.
Ses där!

Café Helmers

Jo men visst. Idag var lilla jag på anställningsintervju på ett café på Gamla brogatan i Stockholm. Att vi hade själva intervjun i en källare på läskbackar ska man i det här fallet nog bara tolka som positivt. Vi kom nämligen fram till att jag är väldigt kvalificerad för jobbet och kan börja provjobba redan i morgon. Wiie. Tre dagar framåt ska jag testa för att kolla att allting kommer funka bra i framtiden.. Svarta byxor, uppsatt hår och förkläde på Café Helmers kommer jag vara klädd i framtiden. Eller man kanske inte ska ta ut något i förtid? Okej, vi säger att jag kommer i alla fall vara klädd så de närmaste tre dagarna! Synd bara att jag kommer missa träningen på torsdag.. Men jobbet får faktiskt vara lite prioriterat den här gången.






Exited

Nä, kladdkakan var inte mycket annat än kladdig. Faktiskt lite fööör kladdig. Men det var väldigt mumsigt i alla fall. Nu sitter jag och Elias o kollar på filmen Skicka vidare på femman. Mycket bra film so far.
Imorgon är det anställningsintervju på ett café inne i stan. Very exited!
Synd bara att jag fortfarande är dunderförkyld :(

Lussedagen

Filmerna som visades på årets Lussebio var såå mycket bättre förra året. I år visades Up in the air, Snabba cash och Old dogs. Helt okej filmer, men tyvärr inte mer än så! Ett plus är iaf att i år hade de ett system för att minska kaoset vid insläppet, förra året blev man halvt mosad.. Men frågan är nu, ska man verkligen gå nästa år?

Nu har jag precis bakat en kladdkaka som jag, Elias och Jaro ska smaska på till nån film. Jag har dock mina aningar att  kakan blev för torr :(  Jaja, annars har vi ju lussebullarna som en backup.

Tjing!

Lucia Movie Night

Ikväll beger vi oss till Rigoletto för att gå på Lucia Movie Night. Andra gången jag och Elias är där. Men den här gången får vi sällskap av hans bror Emil med flickvännen Linda, sen Patrik och Helena.. Vi tänkte att det blir säkert roligare om man går flera haha. För er som inte vet vad Lucia Movie Night är så kan man beskriva det kort o gott som bio hela natten. Det börjar runt 12 slaget och håller på fram till tidig morgon. Man får se tre filmer som inte haft premiärer ännu. Förra året visades Yes Man, Proud and Glory och Zack and Miri make a porno. Sen under nattens gång är det massa småtävlingar där man kan vinna lite småẗt o gott. Ser framemot ikväll, synd dock att jag är dunderförkyld :( Natten till idag fick jag inte mycket sömn.. Så jag vet inte ens om jag orkar sitta uppe hela natten idag. Men ändå, tror det var rätt så länge sen som jag varit såhär pass sjuk. Så jag får väl vara glad över det istället, man kan ju inte vara frisk heeela tiden, eller?  Om någon timme ska Patrik komma hit och käka med oss.. kanske skulle Helena komma också, har inte hört något om det.. Emil och Linda skulle äta hemma hos dom. Sen ska vi försöka hinna plocka ut biljetterna och köpa godis innan vi ska börja köa utanför Rigoletto vid 22.
Nej, nu ska jag gå och snyta mig för hundraelfte gången.

Owl City - Fireflies


Idol #2

well well, det blev väl som man trodde att det skulle bli. Erik är dock en värdig vinnare också. Men om idol verkligen ska handla om att man ska utvecklas så är det ju solklart att Calle skulle ha vunnit eftersom han verkligen har utvecklas mest. Vad tyckte ni om vinnarlåten då? Jag tyckte den var sjukt bra, och ja, den passade Erik mer än Calle.. Men båda gjorde den grymt bra ändå.
Idol 2009 är slut, så det är dags att börja peppa till Idol 2010.


Idol

hihi det snöar! Precis lagom till att jag skulle ut o rida.. myspys!
Nu ska jag åka till Elias, kommer missa första delen av idolfinalen, men det börjar ju ändå inte förens efter första pausen.. Så det gör inte så mycket!

Calle, vinn skiten nu!!


Robert Wells Handful of Christmas

Igår var ju jag och pappa på Hamburger Börs och åt en jäkligt god trerättersmiddag, efter det så var det Robert Wells Handful of Christmas. Man bjöds på klassiska julfavoriter, skönsjungande Vocalettes och magiska Stefan Odelberg. Som var riktigt rolig btw... Hursomhelst, det här var vad vi åt :)

Pappas förätt: Gubbröra på kavring..


Min förrätt: Stiltoncheesecake, serveras med apelsin & chilichutney smaksatt med kryddnejlika..


Till varmrätt tog vi samma: Hamburger Börs klassiska tournedos
Smördegsinbakad oxfilé, haricotsvertssallad, rödvinssås och bearnaisesås. 
Med potatisgratäng och grönsallad med primörer..


Till efterrätt tog pappa: Pepparkakspannacotta med blåbärssås..


Och jag tog: Chokladterrine med brända mandlar och körsbärscoulis..


Tack pappa för en awsome kväll :)


Och så notan på det..


Totalt med biljtterna så blev det över 2000:-
Men det var det lätt värt..  :)

Handful of Keys var en av mina favoriter... Sjukt nice live.. går inte ens att föreställa sig om man ser den här videon.. Så se den live.. jäklar vilket drag det var! :)




Lycka!

Har precis kommit upp från stallet där jag fixat iordning allt inför kvällen. När jag var nere i stallet fick jag ett samtal av ett nummer jag inte kände igen. Och ett ögonblick senare så är det bestämt att jag ska på anställningsintervju på måndag kl 3. Jag som igår var rätt så inställd på att börja plugga istället.. haha. Jaja vi får se hur det går på måndag,
Önska mig lycka till!!!!!!!

Ikväll dock är det helt andra planer. Jag och pappa ska iväg till Hamburger Börs och njuta av en god middag. Men det är det som händer efter det som är den verkliga anledningen till att vi är där nämligen A Handful of Christmas med Robert Wells. Ska bli sjuuukt kul att se pianoguden live speciellt när man är pianist själv. Hur många gånger har man inte suttit och önskat att självaste Wells varit ens pianolärare. För min del har spelandet faktiskt fått vilat ett tag nu, speciellt efter studenten. Hoppas att kvällen ger mig lite inspiration att komma igång igen. Nu ska jag gå ner till hästarna igen och ge dom mat, sen är det in i duschen som gäller och göra sig iordning för att åka iväg.

Och jag ska ju övningsköra in till stan också, spännande!


Robert Wells - Rhapsody in Rock V


½!"#¤%&/()=?

If anyone asks,
I'll tell them we both just moved on
When people all stare
I'll pretend that I don't hear them talk
Whenever I see you,
I'll swallow my pride
and bite my tongue
Pretend I'm okay with it all
Act like there's nothing wrong

Is it over yet?
Can I open my eyes?
Is this as hard as it gets?
Is this what it feels like to really cry?

 


Fotograf: Elias Vikström


Jobbar på ny design, men det går inge bra...



Fotograf: Elias Vikström


Trettio sekunder till Mars

Svinpepp.. Arenan i mars, då gäller det <3 Ska du dit?


RSS 2.0