En hälsotallrik med kyckling

I torsdags satt jag och Elias och skrev ansökningar till caféer, djurbutiker respektive stadium och naturkompaniet. Elias skrev ett till Clas Ohlson också. Vi mejlade dessa till Katarina, Elias mamma, som snällt skrev ut rejält många kopior. Vi fick varsin mapp och massor med blåa och gula plastfickor att stoppa våra fina ansökningar i. Sedan på fredagen bar det av...

Första stoppet blev i Täby Centrum där Elias skulle söka två Stadium och en Clas Ohlson. Tyvärr var inte butikscheferna där på Stadium men på måndag ska vi tillbaka dit och försöka igen. Clas Ohlson tog iaf till sig Elias CV och skulle höra av sig om en tjänst fanns tillgänglig. Efter det fortsatte vi till Gamla Stan där jag skulle söka massooor av caféer. Vi börjar med att gå förbi Café Kladdkakan. Jag kikar in genom fönstret och ser att det är bara biffiga killar som står och spänner sig i sina tajta t-shirts, så nej.. jag vågade inte gå in där. Vi gick vidare och jag fick napp på några olika caféer. Alla tog till sig mitt CV. På väg tillbaka mot tunnelbanan går vi förbi Café Kladdkakan igen och jag tänker: "äh är väl lika bra att gå in och göra det så det blir gjort". Vilket jag gör och de där spännisarna som jag sett innan, de som fick mig att inte våga gå in, de hälsar mig och Elias välkommna och är hur snälla som helst. Killen i kassan kollar med stora, snälla, frågande ögon vad han kan göra för mig. Jag säger "jaa hej, jag undrar om ni har några lediga tjänster för tillfället.." han svarar: "jaa då ska du nog prata med chefen... " han kollar mot en kille som är ute och sätter ljuslyktor på borden och frågar: "tror du det är han eller jag som är chefen? ;D" och där blev jag stum och fick ur mig ett "eeeeeh"  och killen skrattar till!  *awkward* Sen kommer chefen och jag förklarar varför jag är där och han nickar och räcker sig efter pappershögen jag har i handen, mitt CV alltså.
Han frågar: har du jobbat på café förut?
jag svarar: ja.. 
han frågar: kan du koka kaffe? 
jag svarar: ja..
han frågar: är du stresstålig?
jag svarar: ja..
han frågar: kan du komma imorrn?
jag svarar: eeeeeh... jaa det kan jag absolut göra!!!!!!

Alltså, han ville att jag skulle komma och provjobba redan dagen efter. Provjobba för att kolla så att jag fungerar med de andra som jobbar där och att jag kan koka kaffe. typ.. Så idag åkte jag dit. Mellan klockan 11  och  13 skulle jag vara där, jag kommer typ.. kvart i. Och så får jag byta om till deras jobbkläder och så börjar han kolla med mig vad jag kan och inte kan. Mitt i allt säger han, kan du servera den där? Javisst svarar jag:D Jag går fram till en kvinna vid ett av borden och säger "En hälsotallrik med kyckling.." "Jaa tack så jättemycket" får jag som svar. Is'nt that nice?!?!? :D
Tyvärr så blev det ett missförstånd när han frågade om jag kunde koka kaffe... hur man nu kan missförstå det. Men hans "koka kaffe" innebär att man är barista. Vilket jag absolut inte är. Synd synd.. Men han bad mig gå en baristakurs för att lära mig det och om jag valde att göra det så ville han att jag skulle komma tillbaka till honom. Något måste han ju tycka om med mig om han säger så! eller? Han som arbetade i köket idag var han som stod vid kassan igår, och han kom också ihåg mig från dan innan.. Ett härligt gäng alltså. Italienare förstås..

Tillbaka till går, efter att ha lämnat Café Kladdkakan åkte vi till centralen där Elias skulle söka ännu fler stadium och ett gäng Naturkompaniet.. Vi gick runt lite överallt men nån hade anställningsstopp och ingen hade sina butikschefer där.. :( Men en av Naturkompaniet var rejält intresserad av Elias CV. Tyvärr har ju ingen lediga tjänster förtillfället, men man vet ju aldrig.. helt plötsligt kommer de kanske! :) En av de Naturkompaniet som Elias sökte låg vägg i vägg med en djurbutik som heter Häst & Hundhuset som jag sökte. Skulle vara så nice om vi jobbade vägg i vägg.. haha! :D vad är oddsen??

Efter allt sökande så mötte vi upp Jonas som är hemma över helgen. Han pluggar nämligen i Luleå. Vi åt på Burger King och gick och såg Michael Jackson's - This is it!
Sjukt bra dokumentär/film för er som är MJ-fans. Som mig och Elias t.ex. haha.
Nu ska jag drunkna i MJ låtar resten av kvällen...japp japp.

Men baristakurs kanske är nästa steg för mig då?
Sen så känns det att körkortet kommer allt närmare och närmare... YEY!

Tjing!


Second day around

Dag 2 är påbörjad här på JOTI.
Vi har ätit frukost, för min del blev det turkisk youghurt med varma blåbär och hallon. Var mycket godare än vad jag hade tänkt mig. Något jag lätt kommer fortsätta äta på morgonen :) Som säkert alla vet redan så försöker jag gå ner i vikt. Har gått ner 10/11kg. Det pendlar, men tycks stanna där så jag måste verkligen börja röra på mig mer. Men det är ju så tråkigt! Hur som helst, så är det massa patrullscouter här nur och det är INTE lugna stugan längre som i går kväll då det bara var jag, Elias, Emil, Linda och Rasmus. Men men, snart ska vi nog laga lite lunch; Köttbullar och makaroner m sallad.

Igår redigerade jag klart det sista av Askersundsbilderna. Ligger ett album uppe på Facebook som ni kan kolla på genom att klicka här. Dock måste ni vara inloggade redan innan ni klickar för att ni ska kunna komma till albumet direkt. Annars så gå bara till min sida och så hittar ni albumet där :) Kommentera gärna!

Här kommer några av favoritbilderna från Askersund. Var där i 2 veckor i juni.


Qilano kollar upp mot oss vid huset från sin hage! :) <3


Midsommarafton och grillning i spöregn - precis som det ska vara!


Det här är våran utsikt från husvagnen som vi bodde i!



Frihetsgudinnan i vattnet!


Nikita posar ;D


Fågel i vattnet!


Tjing!


JOTI

Uppkopplad och klar! Nu är det bara att sitta och löka som gäller!
Tur är att jag har älsklingen precis brevid mig så jag kan pussa på honom närsomhelst!
Annars skulle jag aldrig klara den här nördhelgen!

Tjing! 


Jamboree On The Internet...

... även kallat JOTI. Det är hursomhelst helgens planer. Vi ska sitta och chatta med scouter över hela världen hela helgen, dygnet runt. Jag kommer antagligen mest sitta och redigera bilder till nya layouten på bloggen, söka jobb, och plugga teori till körkortet. Men det blir kul ändå! Ska hjälpa till att laga mat och så har jag köpt massa goda chokladtryfflar som jag ska smaska på. Lär ju bli en del bloggande under helgen också...

Tjing!

Min första anställningsintervju...

... var i Moraberg på McDonalds idag kl. 14.20. Jag kunde knappt äta någon frukost för jag var så nervös. Visste ju inte vad han skulle fråga, vad jag skulle svara, hur allt skulle gå till.. Jag visste ju ingenting. Är ju nybörjare trots allt i "arbetslivet". Elias var en ängel iaf och skjutsade mig dit. Vi var rätt så tidiga, tror vi satt kvar i bilen i 20 minuter och skojjade och skrattade om allt möjligt! Sen gick vi in. Och vi ser då en annan tjej som blir intervjuad i en av sofforna, tar inte lång tid innan dom är klara och killen som intervjuade kommer fram till mig och vi presenterar oss för varandra och han ber mig sätta mig och vänta på honom i sofforna. Så jag gick och satte mig där och Elias satte sig i andra delen av resturangen och fortsatte jobba på sin dator. Sen fick jag sitta och vänta där ett tag men till slut kom han. Calle hette han. Sen började själva intervjun.

Vid det här laget har jag försökt sitta och tänka på vad jag ska säga men kom inte fram till någonting alls. Bra där! Men jag får som tur är fram lite om varför jag har sökt det här jobbet och hur jag kan ta mig dit. Lite om min fritid och hur jag tycker stället verkar. Blev helt torr i munnen och jag kan tänka mig att det blev mycket utfyllnadsord såsom "eeh" "mm" "lixom"... haha. Att mr Calle hade världens största, bruna ögon som stirrade på mig konstant gjorde ju inte mötet bekvämare. Vart skulle jag titta?? haha Kan ju inte titta in i hans ögon hela tiden.. Awkward!!!
Men men, han skulle höra av sig. 100 st som har sökt jobbet, och det är bara den senaste veckan! Så,.. hoppas mina betyg och arbetsintyg hjälper mig extra mycket eftersom jag inte har så mycket erfarenhet...

Nu är det bara att vänta, medans jag gör det ska jag fortsätta söka andra jobb!

Tjing!

Ironi ?

Okej, jag har precis bloggat om att jag är desperat och egentligen inte vill ha jobb på McDonalds. Vad tror ni händer några sekunder efter det?
JO, DONKEN RINGER OCH VILL ATT JAG SKA KOMMA PÅ ANSTÄLLNINGSINTERVJU!!!!!!!!!!!!!!!!!



hur sjukt är inte det...
Jag har heeeeelt uppe i varv... RÄdd, nervös..
vadfan ska jag säga på intervjun.???

eeh.. hjälp??????????


Tjing på det!!!

Att söka jobb ska vara så jobbigt!!!!!!

Det här med att hitta ett jobb var ju lite krångligare än vad jag hade tänkt mig. Har varit arbetslös i 2 månader nu och man börjar bli riktigt trött och seg varje dag. Elias har också varit arbetslös ungefär lika länge som jag, vi vaknar mitt på dan, äter frukost/lunch, slötittar på TV, äter middag och går och lägger oss. Det har blivit våran vardag. Vi har nu verkligen tröttnat på det och senaste veckan har vi faktiskt ställt klockan och gått upp rätt tidigt. Visserligen har vi haft saker att göra på morgonen/förmiddagen, men vi har båda märkt att det är sååå skönt att vara hungrig vid en normal lunchtid.

Hursomhelst, jag vet inte huuuur många olika jobb jag har sökt. Har ju sagt att jag aldrig vill jobba på typ McDonalds, men t.o.m sådana jobb har jag sökt nu. McDonalds frågade varför jag ville jobba där! Ville så gärna säga att det var för att jag var desperat efter ett jobb, VADSOMHELST, t.o.m Donken! 

Idag har jag varit i Åkersberga med Elias och lämnat in en ansökan till en smyckesbutik. Man skulle egentligen fyllt 20, men Katarina skrev ett fint litet brev att jag var mogen även om jag bara var 19 :) Från mig är ju Åkersberga väääldigt långt, men har ju världens bästa Man som bor i Täby Kyrkby, vilket inte är så långt från Åkersberga, Så jag kommer bo där om jag får jobbet! :D wiie! Dock bara de dagar som jag kommer jobba, det var nämligen en deltidstjänst! 

Men, än så länge är jag fortfarande arbetslös. Vet ni något ledigt jobb som skulle kunna passa mig? Tveka inte att höra av er. Hjälp uppskattas ENORMT MYCKET! Här är en ny bild till ansökningarna, vad tycks??

 


Tjing!

RSS 2.0